Wil je op een laagdrempelige manier aan jezelf werken kom naar de Healing Satsang Nights  met Caroline Bun!

Dichtbij jezelf blijven

Dit begint ermee dat je in contact bent met jezelf. Als je niet weet wat dat is, kan je eens beginnen met tijd alleen door te brengen. In gezelschap is onze neiging al snel om je met de ander bezig te houden en jezelf daarin te verliezen. Door met jezelf te zijn, ervaar je eerder wat er in jezelf leeft, zoals gedachten, overtuigingen, emoties, gevoelens, verlangens, etc.

Door op jezelf te zijn, ontdek je wie je bent, waar je in gelooft, wat je graag doet, wat jouw eigen ritme is, wat werkelijk belangrijk voor je is en hoe jij jezelf kunt voeden. Alleen met jezelf zijn, is voor velen confronterend. Momenten van ups en downs horen hierbij. Al deze momenten mogen gekoesterd worden en vol acceptatie tegemoet worden getreden. Dit betekent dat je de aandacht houdt bij dat wat je in jezelf tegenkomt.

In dit proces van in contact blijven met jezelf, zal ongetwijfeld de neiging opkomen om van jezelf weg te gaan. Je wilt bijvoorbeeld de verschrikkelijke onrust in jezelf niet voelen, of je wilt dat de situatie of de ander verandert, dat wat in jouw ogen jouw onrust veroorzaakt. Door weg te gaan van jezelf, wijs je jezelf in feite af. Deze afwijzing van jezelf is liefdeloos, daarmee doe je jezelf pijn. Daarom is het zo belangrijk om met mededogen naar je onrust te kijken, je onrust te accepteren, want dan is jouw boodschap: ik accepteer mezelf. Keer op keer gaat het over het accepteren van wat je in jezelf voelt. Je er niet tegen verzetten, maar wat je ook in jezelf voelt, te voelen en liefdevol omarmen. Als je dit proces in jezelf aangaat, creëer je ruimte voor wie jij echt bent.

Dit is geen gemakkelijk proces en daarbij kan ik je helpen. Ik luister oordeelloos naar jou en geef je helderheid in jouw proces. Samen onderzoeken we wat je in jezelf tegenkomt, te onderscheiden wat je hiermee moet, dat wat nodig is te omarmen, je verzet ertegen los te laten en … het allerbelangrijkste tot acceptatie van jezelf te komen. Weer van jezelf houden!

Wil je een gratis tip ontvangen? Stuur een email met je vraag aan info@cboaching.nl

Zit je vast en heb je er behoefte aan een stap te zetten, lees verder over persoonlijke coaching en het coachtraject dat wij je bieden. Of kijk naar onze groepssessies ‘Single Nights’

Heb jij of hebben jullie relatieproblemen? Caroline Bun combineert (relatie)coaching met healing, de meest krachtige vorm die er is. Klik hier voor het maken van een afspraak.

Relatieproblemen?
De meeste mensen willen graag een relatie. Hoe komt het dan toch dat zoveel mensen na korte of langere tijd niet meer gelukkig zijn in hun relatie?

In de meeste gevallen wordt je verliefd op iets in de ander dat je mist in jezelf. In het begin is dat geweldig, maar na een tijdje kan het irritant en zelfs pijnlijk worden. Je grootste ‘leermeester’ wordt je grootste ergernis en je liefde vermindert. Een onaantrekkelijk scenario, maar helaas wel in vele gevallen hoe het gaat. Je relatie legt dan bloot wat je niet goed vindt aan jezelf.

In een relatie zijn, kan je de meest geweldige inzichten geven over jezelf. Samen aan jezelf en aan je relatie werken is een prachtig groeiproces. De essentie voor een geslaagde relatie is LIEFDE en het commitment om vanuit deze liefde alles te beleven, te voelen, aan te gaan, uit te spreken en aan de relatie te werken. Het is wezenlijk om elkaar veiligheid te bieden, om naar elkaar te luisteren en elkaar de ruimte gunnen voor je eigen emoties en gedachten en die van de ander zonder elkaar daarom te veroordelen.

Dit is misschien wel het moeilijkste wat er is binnen een relatie. Waarom? Omdat de emoties en gedachten van de een vaak de pijnpunten raken van de ander. En dat kan heel gemakkelijk weer leiden tot elkaar verwijten toewerpen, je afsluiten voor de ander, de moed verliezen, het ‘houden van’ kwijt raken etcetera. Dat dit gebeurt, is meestal niet te voorkomen, maar zolang je dit niet erg vindt, en jezelf en elkaar telkens herinnert aan de liefde die er is voor elkaar, komen jullie er altijd weer samen uit.

Een gezonde relatie is niet eenvoudig. Het vergt liefde, continu je best voor elkaar willen en blijven doen, geduld, begrip voor elkaar en misschien het allerbelangrijkste het willen zien dat jullie SAMEN completer zijn dan alleen.

Het is niet zo dat je elkaars gaten moet opvullen. Het gaat er wel over dat je elkaar liefdevol helpt de gaten te herkennen en te laten zien en ervaren dat deze gaten niet echt zijn. De gaten zijn illusoir, maar ervaar je door gebrek aan zelfwaardering, niet blij zijn met jezelf. Wat daarvoor nodig is? Jezelf weer liefhebben en accepteren. Zelfaanvaarding is een opgave en niemand komt er onderuit, vooral niet in een intieme relatie. Let wel: hoe intiemer je relatie, des te duidelijker jouw eigen pijnpunten bloot komen te liggen. En pijnpunten kan je alleen helen door ze te herkennen, ze liefdevol te omarmen en dan te ervaren dat je al heel bent.

Ruimte geven aan elkaar klinkt gemakkelijk, maar wordt in de meeste gevallen als heel moeilijk ervaren. Het zijn de emoties zoals

  • angst voor afwijzing of verlies,
  • boosheid door onbegrip,
  • verdriet en
  • eenzaamheid

die ten grondslag liggen aan vele relatieproblemen. Als beide partners in staat zijn om deze emoties toe te staan en ook elkaar de ruimte en liefde te geven voor het voelen van deze emoties, is dit een groot geschenk aan elkaar en krijgt de relatie de rol waar die op het diepste niveau voor dient: de ander liefdevol te helpen weer helemaal van zichzelf en van de ander te houden, samen gelukkig te zijn door je eigen heelheid en de gezamenlijke eenheid en liefde te ervaren!

Ook in dit proces van gezamenlijkheid kunnen wij ondersteuning bieden door samen te kijken naar jullie innerlijke processen, de mentale, emotionele, fysieke en energetische interactie tussen jullie beiden en wat nodig is om jullie zelf en elkaar weer terug te vinden en in liefde te leven.

De liefde voor jezelf is de basis. Dit betekent dat je goed voor jezelf zorgt: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Dat je in verbinding bent met je hart, je gevoel en je kracht. Voor velen nog iets vaags, maar als je dit echt wil en het aandurft, maak dan een afspraak voor een coachtraject en je leven zal ten positieve veranderen!

Caroline werkt in haar coaching altijd met haar helende kracht. Als je meer wil lezen over de energetische healing van Caroline, klik dan hier .

Ter inspiratie de korte films van Caroline Bun en Maurice Hirschhaut:
“Aandacht voor elkaar”