Mannelijke en Vrouwelijke energie

 

Is jouw Mannelijke en Vrouwelijke Energie in balans?

Wij beschikken allen over mannelijke en vrouwelijke energie. Zo zijn we immers geboren, en bij onze conceptie was onze mannelijke en vrouwelijke energie in balans. Toen begon ons leven op aarde en heeft dit voor velen tot gevolg gehad dat de prachtige balans, waarmee we zijn begonnen, is verstoord. Op dit moment geldt voor velen dat de mannelijke energie de overhand heeft. De vrouwelijke energie heeft haar ‘aanzien’ verloren en wordt tegenwoordig vaak op een mannelijke functionele manier ingezet. Hiermee bedoelen we dat de natuurlijke zachte vrouwelijke energie weinig waardering meer kent, behalve als het als nuttig wordt ervaren. In de huidige maatschappij wordt empathie en intuïtie als kunstje aangeprezen en dan is het weer acceptabel. Verstoring alom.

De oorsprong van je mannelijke en vrouwelijke energie

Maar laten we eerst eens wat meer vertellen over wat de mannelijke en vrouwelijke energie is. Dat is de totale zuivere energie van jouw gevoelswezen, die je bij de conceptie hebt meegekregen. De conceptie leidt tot jouw lichaam waarin, het gevoelswezen dat je bent, gedurende je hele leven in vertoeft. Je bent namelijk een gevoelswezen, en je lichaam biedt je de mogelijkheid om te leven op aarde.

Als mens zouden we ons het meest evenwichtig voelen als onze mannelijke en vrouwelijke energie in balans is. Dan ervaren we veerkracht, kunnen we gemakkelijk aanvoelen wat er nodig is terwijl we evengoed stevig in onze eigen schoenen staan.

Als onze mannelijke en vrouwelijke energie in balans is, zijn we zacht én sterk. En niet te vergeten, we zitten dan goed in ons gevoel. Hierdoor kunnen we, terwijl we geheel bij ons zelf zijn, onszelf innerlijk voelen en tegelijkertijd in contact treden met een ander. Dus we hebben dan zowel contact naar binnen als naar buiten. De vrouwelijke energie voor het contact naar binnen en de mannelijke energie voor het contact naar buiten.

Profiteren van je mannelijke en vrouwelijke energie

Onze mannelijke en vrouwelijke energie is even belangrijk en hebben we nodig op alle fronten van ons leven. Zo hebben we beide energieën nodig in ons werk, bijvoorbeeld als we leiding geven of samenwerken. Maar we kunnen rustig stellen dat mannelijke en vrouwelijke energie van groot belang is in alle intermenselijke relaties. Als onze mannelijke en vrouwelijke energie in balans is lopen vriendschappen en alle andere sociale contacten soepel omdat we ons ontspannen voelen en anderen moeiteloos aanvoelen zonder onszelf te verliezen. En uiteraard is een gezonde balans in onze mannelijke en vrouwelijke energie ook wezenlijk voor de beleving van onze seksualiteit.

Maar wat is mannelijke en vrouwelijke energie eigenlijk? Waarom hebben we beide energieën nodig? En wat kun je er aan doen als de balans ontbreekt? 

Mannelijke energie

Mannelijke energie helpt ons om onszelf te laten zien, te manifesteren in de wereld. Het is een energie die leidt tot daadkracht, grenzen stellen (voor jezelf opkomen), en zorgt ervoor dat we ondernemend zijn.

Vrouwelijke energie

Vrouwelijke energie is van nature meer naar binnen gericht, naar ons gevoelsleven. En daar waar die naar buiten is gericht, ziet die toe op het innerlijk van de anderen. Het is een zachte, ontvankelijke en verbindende energie.

Balans in mannelijke en vrouwelijke energie

Als je vrouwelijke en mannelijke energie in balans is, voel je je prettig en op je gemak in je omgeving, voel je anderen en je omgeving gemakkelijk aan en is je handelen hierop afgestemd. Dan ben je in staat de waarde uit jezelf te halen, je kunt je gemakkelijk verbinden met anderen zonder jezelf daarin te verliezen, je voelt aan wat goed en niet goed is en  je kunt zodoende goede keuzes maken. En je hebt dan ook voldoende daadkracht om in actie te komen en de actie tot het einde te voltooien.

Als je mannelijke of je vrouwelijke energie overheerst, ontbeert je vaak de kracht of zachtheid om het leven in ontspannenheid aan te kunnen.

Mannelijke energie domineert

Als je mannelijke energie domineert zul je naar alle waarschijnlijkheid erg veel nadruk leggen op het bereiken van doelen, hoe je wilt worden gezien in de buitenwereld en op succes en erkenning door anderen. Hierdoor wordt je vrouwelijke energie onderdrukt, waardoor je gemakkelijk het contact met je gevoelsleven en daardoor met jezelf en de ander verliest.

Bij een overdosis aan mannelijke energie zal je eerder gefocust zijn op het doel en minder op het proces. Je zult meerwaarde hechten aan het aanzien van anderen dan aan het gevoel van andere betrokkenen. Je zult hierbij weinig stil staan bij wat je gevoel je ingeeft.

Dit leidt ertoe dat je je houvast meer buiten jezelf dan in jezelf zoekt. Je probeert steeds te presteren en succesvol te zijn, het liefst wil je het beste zijn van allemaal.

Gespannenheid en te weinig rekening houden met de ander

Zo kan er gemakkelijk gespannenheid ontstaan door de angst niet te bereiken wat je wilt. Bovendien kan hierdoor gemakkelijk voorbij worden gegaan aan de menselijke / emotionele aspecten van anderen met het oog op het door jou beoogde doel.

Onzekerheid

Door het belang dat wordt gehecht aan het aanzien naar buiten toe, zal de houding worden aangemeten dat je heel sterk en krachtig bent. Dit om de van binnen heersende onzekerheid zoveel mogelijke te verbergen.

Moeite met verbinden

Mensen met teveel aan mannelijke energie hebben moeite om te voelen, hun hart te openen, zich emotioneel te verbinden met een ander en moeite om zich kwetsbaar te tonen en controle los te laten. Een symptoom hiervan is het voortdurend druk (willen) hebben en de neiging om ideeën en plannen heel snel in handelen om te willen zetten.

Stress

Door een overschot aan mannelijke energie of een tekort aan vrouwelijke energie, ben je geneigd om te veel te denken, te piekeren en zorgen te maken. Dit leidt tot rusteloosheid, in je stress, een gevoel van leegte en het ontbreken van bezieling en plezier in dat wat je doet.

Overschot aan vrouwelijke energie

Als je een overschot aan vrouwelijke energie hebt, of een tekort aan mannelijke energie, is iets je snel te veel. Je reageert hypergevoelig op prikkels vooral omdat je te veel met anderen bezig bent. Je vindt het moeilijk om grenzen te stellen omdat de mannelijke kracht die je nodig hebt, ontbreekt. Je vindt het moeilijk om nee te zeggen en je laat je gemakkelijk meeslepen door emotionele stemmingen.

Overprikkeld

Door je vrouwelijke energie kun je je gemakkelijk inleven in anderen en diep in je eigen gevoelens zinken. Als je je eigen gevoelswereld onvoldoende kent, je eigen gevoel en emoties te weinig toelaat, en te veel op anderen bent gericht, raak je overvol en overprikkeld. De emoties van anderen raken je eigen emoties aan en doordat je je eigen gevoelswereld onvoldoende kent, raak je hierdoor verward.

Please’ gedrag

Als de vrouwelijke energie de mannelijke energie domineert kan dit er toe leiden dat je te veel met anderen bezig bent. Een zachte zorgzame kant gecombineerd met te weinig eigenwaarde leidt gemakkelijk tot ‘please’ gedrag.

Omdat je niet genoeg met je zelf en je eigen gevoel verbonden voelt, raak je de grond onder je voeten kwijt, waar je onzeker van wordt. Je wil graag goed doen maar vergeet jezelf.  Er is dan sprake van onvoldoende verbinding met de mannelijke energie van zelfbewustzijn, voor jezelf opkomen en je innerlijke (daad)kracht.

Onzichtbaarheid

Wanneer je vrouwelijke energie domineert, keer je te veel naar binnen. Je raakt angstig voor wat er om je heen gebeurt en richt je uit veiligheid alleen op je eigen kleine wereld en verantwoordelijkheden. Je sluit je af voor de wereld om je heen en wordt liever niet opgemerkt of gezien. Dat voelt dan bedreigend. Je neemt je plek niet meer in en kunt niet meer laten zien wie je bent.

De voordelen van balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie

Als zowel de vrouwelijke als de mannelijke energie alle ruimte krijgt, houden deze elkaar in balans. Dan waardeer je je zachtheid en je gevoeligheid. Hierdoor voel je de mensen om je heen aan zonder jezelf daarin te verliezen. Tegelijkertijd voel je de daadkracht en het vertrouwen om naar je gevoel te luisteren en er naar te handelen. Je durft er voor uit te komen zonder jezelf te hoeven overschreeuwen.

Als je je veilig voelt door voldoende mannelijke energie kun jij je hart openen en je vrouwelijke energie laten stromen. Dan kun jij je hart verbinden met je denken en je doen, essentieel voor jouw levensgeluk.

Wat kun je er aan doen om je mannelijke en vrouwelijk energie in balans te krijgen?

  1.  Ontdek je onzekerheden (angsten), zie die onder ogen en voel ze. Verzacht daar waar je verhardt.
  2. Leer je eigen gevoelswereld kennen en ken die de waarde toe die het verdient.
  3. Besef en laat in je gevoel binnen komen dat jij evenveel waard bent als een ander, je bent niet meer en niet minder waard.
  4. Vertrouw op en luister naar je gevoel.
  5. Neem je plek in zonder je kleiner of groter te maken.
  6. Stel je vanuit dit open voor je omgeving en doe wat goed voelt en doe niet wat niet goed voelt.
  7. Lukt het je niet om 1 t/m 6 zelf voor elkaar te krijgen, maar is dit wel wat je wilt? Laat je dan door ons op alle bovenstaande punten helpen. Je zult er geen spijt van krijgen.

Coachprogramma Balans in je Mannelijke en Vrouwelijke Energie

Wij bieden je een uniek 8-delig individueel coachprogramma waarin je:
1. eerst samen met ons stilstaat bij jouw huidige staat van mannelijke en vrouwelijke energie.
2. jouw blokkades en belemmeringen voor een gezonde balans in je mannelijke en vrouwelijke energie ervaart
3. deze blokkades doorbreekt en de belemmeringen in een ander perspectief plaatst waardoor je er van bevrijd wordt
4. al je emoties leert kennen, aandurft en ze voortaan op een gezonde manier kunt voelen
5. leert te vertrouwen op en leert e luisteren naar je gevoel
6. waarde toekent aan jezelf en je eigen gevoelswereld en van hieruit je levensplek durft in te nemen
7. ontdekt hoe op een gezonde manier om te gaan met de gevoelens en wensen van anderen, waar nodig grenzen kunt aangeven en er voor een ander kunt zijn.

8 sessies van 1,5 uur in onze praktijk in Bussum, binnen een periode van 13 weken (3 maanden).
Prijs:  € 1.120

Geef je hier op om mee te doen aan ons Coachprogramma Balans in je Mannelijke en Vrouwelijke Energie?

Muziek om mannelijke en vrouwelijke energie te laten stromen

Levensenergie is heel belangrijk voor je welzijn. Muziek heeft de kwaliteit je innerlijk te raken. En bij de juiste muziek helpt het je levensenergie te activeren. Een gezonde balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie zorgt voor ruimte, ontspanning, kracht, zachtheid en geluk. Hier een met zorg samengestelde lijst met muziek voor het laten stromen van je mannelijke en vrouwelijke energie. Veel luisterplezier!

Klik hierna voor de SPOTIFY PLAYLIST met muziek die je mannelijke, vrouwelijke en seksuele oftewel levensenergie in beweging zet. 

 

 

 

Ervaringen van cliënten

Steven:
“1 + 1 > 2. Onlangs een eerste coaching sessie gehad met Caroline en Maurice. Een hele bijzondere ervaring waarin van alles is gaan stromen. Mijn gevoel is volledig ‘open gezet’ en dat voelde waanzinnig, transformerend! Een belangrijke stap voorwaarts voor mij in het vergroten van mijn bewustzijn en te vertrouwen op mijn eigen kracht, kennis en intuïtie. De onconventionele wijze van coaching van Caroline en Maurice is en
orm krachtig. Met ieder een geheel eigen werkwijze vullen ze elkaar geweldig aan. De optelsom van de rustgevende healingswijze van Caroline en de directe, gevoelige en soms overrompelende werkwijze van Maurice is fantastisch. Eén plus één telt op tot veel meer dan twee!”

R. – coach:
“Lieve Caroline, ook ik heb via jou weer mijn onvoorwaardelijke liefde voor mezelf mogen voelen, ervaren en wat een transformatie heeft er sindsdien plaatsgevonden. Niet alleen met mijn zoontje van 1 en mijn man, maar ook met de vrouwen om me heen, ik kan het nu weer doorgeven en werken vanuit deze plek en opeens stroomt het weer en komen er mooie nieuwe klanten naar me toe. Dank lieve Caroline.”

Mary – opleidingscoördinator:
“Door Caroline en Maurice ben ik weer teruggekomen bij mijn gevoel. Heel fijn om zo snel weer rust, vertrouwen en geluk te ervaren. Dank jullie wel lieve mensen.”

Wie is Maurice Hirschhaut

Maurice Hirschhaut“Gewoon Maurice” Dat is zijn gevleugelde kreet als je vraagt wie hij is. Waarom? Omdat hij is wie hij is, puur, volledig zichzelf. 100% voelend en levend vanuit zijn hart, gepokt en gemazeld door het leven. Maurice gaat niks of niemand uit de weg, en altijd bereid om jou te helpen op de meest zuivere en integere manier die bestaat. Dit doet hij al zijn leven lang. Maurice ontmoette Caroline op een wonderlijke manier. En dit was het begin van een leven in liefde èn van… lees verder