Vertrouwen houden is het smeermiddel voor je leven. Als je sloten, fietskettingen en scharnieren niet af en toe smeert dan gaan ze piepen en op den duur lopen ze vast. Het voordeel van smeermiddel op je fietsketting is dat dit lange tijd blijft zitten. Jouw vertrouwen is er echter alleen zo lang jij het hebt. Verval je in wantrouwen of angst dan is je smeermiddel weg en loopt je leven stroef.

Vertrouwen behouden vinden we vaak moeilijk omdat we moeite met iets hebben, wat het leven in onze beleving lastig maakt. Als we in vertrouwen zijn, hebben we het gevoel dat het goed komt en dat verandering mogelijk is. We weten alleen nog niet wanneer die verandering zal optreden. Het niet weten hoe lang dit duurt stelt ons geduld ernstig op de proef. Het maakt ons onrustig, ongerust en om die reden eerder prikkelbaar. Het zijn de zorgen over iets wat niet goed loopt dat ons van binnen opvreet. En het enige medicijn dat hiervoor bestaat, naast er uiteraard alles er aan doen wat we kunnen, is het hebben en behouden van vertrouwen.

Vertrouwen is iets eigenaardigs. Wanneer we vertrouwen hebben, komt er een rust over ons. Dan voelt de situatie veel gemakkelijker aan en zien we alles rooskleuriger. We voelen ons anders, we gedragen ons anders. Door het vertrouwen reageren anderen ook anders op ons. Het kan een ommekeer creëren in ons bestaan. Door te vertrouwen durven we ons gevoel weer toe te laten. In ons gevoel krijgen we ingevingen en wordt ons richting gegeven wat goed is en niet goed is voor ons. Kortom door in vertrouwen te leven en dit zo te behouden, kunnen we zonder alles over de toekomst te weten en te begrijpen, toch de juiste keuzes maken. Vertrouwen is een wonderlijk iets, dat ons leven verblijdt en verrijkt.

En vertrouwen kost niks. Je hoeft er niet hard voor te werken. Je hoeft er niet de loterij voor te winnen. Het is al voor jou beschikbaar. Je hoeft het alleen maar in te ademen en te voelen. Je bent een gevoelswezen, in jouw lichaam zit je gevoelswezen. En als je er voor kiest, kun je het vertrouwen voelen dat in jouw gevoel al lang aanwezig is. Pak je vertrouwen (weer) op en ervaar het wonderlijke effect ervan. Kosteloos en kostbaar tegelijkertijd. Kosteloos omdat het gratis aanwezig is, kostbaar omdat het je zoveel biedt.

Klik hier als je wat hulp kunt gebruiken bij het hervinden of behouden van je vertrouwen>>