Fantasy boek Undralix en de Kwaadwilligers

Auteur Maurice Hirschhaut

Schrijft

sinds 2014

Vele enthousiaste lezers

binnenkort ook als e-book

Undralix en de Kwaadwilligers

ook in de openbare bibliotheek!

Boek Maurice `Hirschhaut Undralix

Originele fantasy-stijl

Grenzeloze fantasie, magische authentieke werelden met eigen wetten en logica

Boek Maurice `Hirschhaut Undralix

Leuk voor volwassenen én jeugd

Voor iedereen die even wilt ontsnappen aan de huidige wereld en wil opgaan in iets nieuws 

Boek Maurice `Hirschhaut Undralix

Sprookjesachtig

Een wonderlijke, magische wereld

Cairine, een mysterieus meisje van bijna zeventien jaar, zwerft met een groep mensen over de aarde als ze ineens door een lichtwezen wordt geroepen. Ze belandt van het ene op het andere moment in een totaal andere wereld: Undralix. Daar wordt ze opgewacht door haar spiegelzusje, van wie ze niet wist dat ze bestond. En… tot haar grote verbazing wordt al 1000 jaar op haar komst gewacht.

Undralix is een verborgen land dat bewoond wordt door lieve en zachtaardige wezens, maar het wordt ernstig bedreigd door Quaadrijk, het land van Kw?t en zijn kwaadaardige volk – de Kwaadwilligers. De grote leider van Undralix, Cael de Overwinnaar, doet een dringend beroep op Cairine om zijn rijk te redden. Hoewel ze nauwelijks kan geloven dat het lot van Undralix in haar handen ligt, stemt ze toe. Daarmee begint een adembenemende reis door magische werelden, waarin Cairine van het ene in het andere avontuur rolt.

Over de auteur

Auteur Maurice Hirschhaut (1955) groeide op als Joodse jongen in Amsterdam met ouders die tot in hun kern beschadigd waren door hun jonge jaren in Auschwitz. Zijn humor, fantasie en passie voor muziek hebben hem uiteindelijk geholpen om te knokken voor een leefbaar bestaan. In 2000 werd Maurice vader van een dochter. Door haar fantasierijke verhalen te vertellen kon hij zijn jeugd dit keer op een positieve manier beleven. In 2014 begon hij met het schrijven van zijn eerste grote fantasy verhaal: Undralix en de Kwaadwilligers.

Wouw wat een avontuur is het om in dit boek te duiken! Het boek is zo goed geschreven dat het zo lekker weg leest! Voor je het weet ben je al vele pagina’s verder! De hoofdstukken zijn ook heel overzichtelijk ingedeeld en leuk hoe het verhaal wat verspringt van de ene kant van het verhaal, het kwade van de kwaadwilligers, en dan weer terug naar de wonderbaarlijke reis van de hoofdrol speelster Cairine en haar lieve maatje Zimpfy! Als je houdt van magie, fantasie, spanning en avontuur is dit echt een fantastisch boek om te lezen! De schrijver omschrijft ook zo goed de details van de ruimte of wat ze aan hebben of waar ze zijn en hoe dingen eruit zien, dat je ook echt zelf in hun wereld gezogen wordt en bij het avontuur aanwezig bent! Ik vind het een heerlijke bezigheid om weg te duiken in de wonderlijk magische wereld van Cairine, de hoofdrolspeelster.

Boek Maurice `Hirschhaut Undralix
Kim van Dijk

Cairine wordt op een dag door een wezentje geroepen om haar te volgen naar het land Undralix. Undralix is een land dat lang op haar komst heeft gewacht. Bij haar aankomst onmoet ze iemand genaamd Cael en die verteld haar dat het lot van Undralix in haar handen ligt, ze weet niet wat het precies inhoud maar stemt ermee in om te helpen. Is Cairine echt de redding voor Undralix of is het land verloren?

Maurice Hirschhaut heeft een fijne schrijfstijl en ik vind dat hij een goed debuut heeft neergezet met dit boek. De hoofdstukken zijn ingedeeld in lange en korte hoofdstukken en dat was fijn om te lezen. De wereld waarin het verhaal zich afspeelt wordt duidelijk omschreven.

Cairine is een zeventienjarige meisje die op een dag door een lichtwezen in een avontuur wordt getrokken, hoewel ze van niks weet wat haar te wachten staat pakt ze het avontuur met beide handen aan. Ze rolt van het ene wonderbaarlijke avontuur in het andere avontuur en haar reis wordt goed beschreven. Tijdens deze reis wordt ze door meerdere personages vergezeld en ook deze personages worden goed neergezet, vooral het personage die het langst bij haar is, is een schattig wezentje die je in je hart sluit.

Ik kijk uit naar het volgende avontuur van Cairine en haar vrienden.

Boek Maurice `Hirschhaut Undralix
Proud Book Junkie

Met zijn grenzeloze fantasie roept Hirschhaut magische, authentieke werelden op die eigen wetten en logica kennen. Werelden met eigen personages, fantastische wezens en fijne symbolieken.

Boek Maurice `Hirschhaut Undralix
Wilma Geldof, auteur van Het meisje met de vlechtjes

Nieuwsgierig? Begin vandaag nog met lezen!

Bij het zien van de schitterende cover van Undralix en de Kwaadwilligers van Maurice Hirschhaut wil je weten waarom de twee personen tegen over elkaar staan, wat hun achtergrond is. Het mooie van de cover is dat de cover doorloopt via de zijkant op de achterkant. Daarnaast is het mooi dat alles wat je op de cover ziet ook in het boek terug kan vinden. Je ziet steeds iets nieuws op de cover. De titel maakt nieuwsgierig, je wilt er meer over weten.
Undralix en de Kwaadwilligers van Maurice Hirschhaut vertelt het verhaal van een verborgen land, Undralix. Het is een land dat sprookjesachtig aan doet, waar het vredig is, waar de bewoners in vrede leven. Het is een land waar je graag wilt wonen. Helaas is er een kwaadaardig volk, de Kwaadwilligers, dat het liefst Undralix vernietigd ziet worden, dat zijn bewoners zich bij hen aansluiten. Op een dag wordt Cairine, die op aarde woont, geroepen door een lichtwezen. Ze wordt meegenomen naar Undralix en krijgt te horen dat het land in gevaar is en zij het land moet redden. Alvorens ze dat kan doen wordt ze eerst met een karmannetje op reis gestuurd. Tijdens die reis beleeft ze vele leuke en minder leuke avonturen waarbij ze veel leert om haar toekomstige land te redden.

Lees verder op https://surfingann.blogspot.com/2021/05/undralix-en-de-kwaadwilligers-maurice.html

Boek Maurice `Hirschhaut Undralix
Anneke van Dijken

Met heel veel plezier heb ik dit lekkere dikke boek gelezen. Ik kon er echt in verdwijnen en ik werd meegenomen in een fantasiewereld die al het gewone en de sores van het leven even deden vergeten. Soms deed het me denken aan de sprookjes die ik vroeger graag las. Ik hoop dat deze schrijver met meer boeken komt...Heerlijk!

Het boek leest lekker makkelijk, een verhaal om in te verdwijnen, leuke woordspelingen en vond het vaak gezellig en grappig. Wat me ook erg beviel waren de goede (subliminale) boodschappen. Behalve dat het een super leuk boek is om zelf te lezen, is het ook een top voorleesboek. Een aanrader!

Boek Maurice `Hirschhaut Undralix
Emilie

Dit boek, Undralix en de Kwaadwilligers in één adem uitgelezen.


Het voelt alsof je weer helemaal kind bent in je eigen fantasiewereld.


Mooi geschreven. Je wordt echt meegesleurd in een fantasiewereld die zijn weerga niet kent.


Vette aanrader dit boek!

Boek Maurice `Hirschhaut Undralix
Mike Kuyt