Spirituele Ontwikkeling I

 

Wil je in contact met jouw begeleiders van boven komen?

Wat doen we?
Tijdens deze 4-delige Spirituele Ontwikkeling I laten we je ervaren dat je begeleiders hebt. We laten je door je begeleiders aanraken. Dan voel je hun aanwezigheid, en weet je voor altijd dat ze er zijn.

We leren je  hoe je begeleiders kunnen helpen met angsten, verdriet, boosheid, en vele andere emoties. Je gaat vragen stellen aan je begeleiders en zult antwoorden ontvangen. En tot slot word je door je begeleiders geholpen om je zelfliefde te voelen, je ruimte in te nemen, en je krachtiger in je leven te voelen staan. Om jou alle aandacht te kunnen geven werken we met een kleine groep van maximaal zeven deelnemers. We gaan met een groep van start met minimaal drie deelnemers.

Om werkelijk open te staan voor je begeleiders, is het nodig dat je hoofd geklaard is. Dat je voelt en niet belemmerd wordt door je denken. Ook dat je alles wat je aan kennis hebt vergaard, los kunt laten. Het gaat er immers om dat je zelf alles ervaart met een open blik. Dan zul je het contact met je begeleiders het meest intens kunnen voelen. 

We beginnen met een individuele sessie waarin we een gevoelsreis maken. Ook helpen we je (verder) te openen in je spiritualiteit. Mocht je gevoel worden belemmerd door je denken, dan kun je eventueel eerst meedoen aan Van Gedachten naar Gevoel of kiezen voor nog een (paar) individuele sessies.

Als je twijfelen wat het beste bij je past, neem dan eerst contact met ons op.

Na ‘Spirituele Ontwikkeling I’, kun je het contact verder verdiepen in ‘Spirituele Ontwikkeling II’ en ‘Spirituele Ontwikkeling III’. Iedereen die ‘Spirituele Ontwikkeling I’ heeft gevolgd heeft toegang tot de ondersteunende, inspirerende en ‘geheime’ Facebookgroep ‘In Contact met je begeleiders’. Dan kun je je ervaringen met je begeleiders met elkaar delen. Zo houd je dat wat je gedurende de Spirituele Ontwikkeling hebt ervaren, levendig. Door actief met je begeleiders te leven zal het contact intensiveren. 

Je begeleiders van ‘boven’
Je begeleiders zijn van voor je geboorte tot de dag van vandaag bij je. Ze hebben uiteraard geen lichaam meer, maar kunnen zich wel laten voelen, horen en (soms) zien.

Jouw begeleiders houden onvoorwaardelijk van je en willen niets liever dan dat jij gelukkig bent. Ze zijn altijd bij je, of je ze nu wel of niet voelt, hoort of ziet. Ze willen je helpen. Ze proberen je te bereiken. En ze bereiken je in jouw gevoel. Ze geven je ingevingen, laten je oog vallen op dat wat voor jou belangrijk is, en waarschuwen je als dat nodig is. De meeste mensen hebben het over intuïtie of ‘toeval’, maar eigenlijk is het werk van je begeleiders. Maar weet dat je begeleiders nog veel meer voor je kunnen betekenen als jij dat ook wilt. En dat is wat we je in Spirituele Ontwikkeling I, II en III aanreiken en laten ervaren.

De unieke toegevoegde waarde van Maurice en Caroline
Het is gebleken dat begeleiders zich gemakkelijker laten voelen in onze aanwezigheid. Hierdoor kunnen we je deze directe ervaring meegeven, zodat je vertrouwen groeit en je in het vervolg gemakkelijker opent voor hun hulp en begeleiding. Wij horen en voelen wat jouw begeleiders je duidelijk willen maken, en we leren jou dit zelf te kunnen. We werken met muziek die Maurice samen met zijn begeleiders heeft gemaakt. Deze muziek opent je spiritualiteit, gebruiken we om emoties los te maken en helpt je de boodschappen van je begeleiders te ontvangen.

Waar?
Wij geven onze groepssessies in onze praktijkruimte aan de Hamerstraat 98 in Bussum.

Wanneer?
Je kunt je opgeven voor een van de onderstaande groepen. Kun je niet op de genoemde data, neem dan contact met ons op en bij voldoende interesse vormen we een nieuwe groep.

Met een groep aanmelden?
Heb je zelf een groep van 6 of 7 
vriendinnen en/of vrienden met wie je dit wilt ervaren, neem dan contact met ons op en dan plannen we samen de data  in. 

Kosten Spirituele Ontwikkeling I
€ 399,– (€ 100 voor de individuele sessie en € 299,– voor de vier groepssessies) incl. BTW voor particulieren,
exclusief BTW voor ZZP-ers indien zakelijk gefactureerd,
gespreide betaling is mogelijk.

Lees hier welke ziektekostenverzekeraars onze sessies gedeeltelijk vergoeden.

€ 587,– exclusief BTW voor bedrijven ( individuele sessie van 1,5 uur en vier groepssessies)

Indien je ‘Van Gedachten naar Gevoel’ of al individuele sessies bij ons hebt gevolgd:
€ 299,– inclusief BTW voor particulieren,
€ 399,– exclusief BTW voor bedrijven

Wanneer? Voorafgaand aan onderstaande groepssessie moet de individuele sessie plaatsvinden

NOVEMBER/DECEMBER
Maandaggroep
Data 26 november, 3, 10, 17 december
Tijd: 10:00-12:30 (inloop 9:45)

Donderdagochtendgroep
Data 29 november, 6, 13 en 20 december
Tijd: 9:30-12:00 uur (inloop 9:15 uur)

JANUARI/FEBRUARI
Vrijdagochtendgroep
Data 11, 18, 25 januari en 1 februari
Tijd: 9:30-12:00 uur (inloop 9:15 uur) 

Klik hier om je aan te melden!

 

Lees hier wat deelnemers hebben ervaren:

 

“Lieve Caroline en Maurice,
Wie had toch gedacht dat jullie workshop mij zo ver zou brengen. Wat is het toch fijn om hulp te vragen aan mijn begeleiders. De zoektocht naar mezelf is eindelijk tot rust gekomen!”

 

“Prachtig, wat een geweldige ervaring! Ik heb mezelf gevonden en als bonus m’n begeleiders! Ik voel hun kracht en hulp en ben daar zo blij mee! Ik durf mezelf te zijn, wat een geschenk! Dankjewel Caroline en Maurice voor jullie begeleiding, liefde en humor! Xxx”

 

“Op ontdekkingsreis naar je eigen ik, zo kan ik het het beste omschrijven. Wat een fijne en lieve mensen zijn Caroline en Maurice. Doordat zij zoveel vertrouwen uitstralen, voelde ik me gelijk thuis. Wat een verrijking van mijn leven! Dank jullie wel! X” 

 

“Wat jullie doen en geven aan jullie deelnemers is zó liefdevol, zuiver en inspirerend! En er is ruimte voor humor en grapjes, dat vind ik ook zo mooi aan jullie!”

 

“Ik vond het een heel bijzondere ervaring! En met name ook jullie begeleiding hier in! Dank jullie wel! Heb het ook als heel helend ervaren.”

 

“Het laatste stukje van vanmorgen klettert nog steeds naar beneden in mij. Raakt daarbij op zijn weg allerlei dingen aan, met soms de neiging tot een oude reactie of gewoonte. Deze lossen vervolgens heel gemakkelijk op in niets, rust. Want dat heb ik bij jullie mogen leren! Dank je wel, wat mag er op deze wijze ontzettend veel snel en makkelijk helen in mij.”

 

 “Wat ik erg fijn vond was jullie down to earth aanpak. De woorden die jullie (of mijn begeleiders) me aanreikten…het maakt het leven simpeler voor me. Op het moment dat je je handen op mijn borst legde Caroline, voelde ik rust, zachtheid, liefde mijn lichaam instromen…mooi om dat te mogen ontvangen.”

 

 “Intuïtief heb ik voor de workshop ” spirituele ontwikkeling” gekozen. Wat een bijzondere ervaring! Ik kan het iedereen aanraden die zich hierin verder wil ontwikkelen. Een innerlijke reis die mij dichter bij mijzelf heeft gebracht en in contact met mijn begeleiders. Ik was zo enthousiast dat ik daarna ook ” spirituele ontwikkeling II ” ben gaan doen, die veel verdieping geeft. Je werkt in kleine groepjes en er is veel tijd en aandacht voor iedereen. De begeleiding van Caroline en Maurice is respectvol en warm. Ik voel me na deze twee workshops veel vrijer en ga liefdevoller met mezelf om. Caroline en Maurice dank hiervoor!” 

 

“Lieve Maurice en caroline,
Dankzij jullie kan ik eindelijk weer liefde toelaten en daardoor weer genieten van de kleine dingen in mijn leven. Ik was een gelukkig persoon maar het echt ervaren en intens voelen van liefde en de mooie dingen in het leven was er voor mij al jaren niet bij. Ik had zo’n muur om mijzelf heen gebouwd die ik rustig aan al had laten afbrokkelen, en daar voelde ik mij al goed bij. Maar toch was er nog iets aanwezig waardoor ik maar niet tot mijn ware kern kon komen en contact kon maken met mijn begeleiders. Met “spirituele ontwikkeling” hoopte ik dus dat Caroline en Maurice mij daarbij konden helpen. En dat hebben ze zeker gedaan, boven mijn verwachtingen. Zij hebben mij niet alleen in contact gebracht met mijn begeleiders maar ook dat laatste stukje muur die ik nog in mij droeg helpen oplossen waardoor ik de wereld weer veel positiever, mooier en liefdevoller ervaar. Zelfs thuis kan ik het merken aan mijn kinderen dat er een verandering heeft plaats gevonden. En dat is voor mij een heel mooi geschenk! Mijn zus heb ik ook naar caroline en Maurice gestuurd en die hebben ze ook op een hele mooie manier geholpen. Bedankt voor het mooie werk dat jullie verrichten.”

 

Ongelooflijk wat Caroline Bun en Maurice kunnen doen samen! Ik raad dit iedereen, maar dan ook echt iedereen aan! Je hebt allemaal weleens periodes van stress,gevoelens als boosheid/irritatie/frustratie/wanhoop/verdriet en noem maar op. Zij kunnen je helpen,geloof mij want ik heb dit zelf mee mogen maken,om al die gevoelens te laten verdwijnen!
We leven in een maatschappij dat steeds meer van ons verlangt waardoor vele om ons heen uitgeput raken. Laat hen je daarbij helpen er voor goed van af te komen! Ik deel dit bericht omdat ik het iedereen gun helemaal tot rust en tot je eigen gevoel te komen ipv alleen maar in het hoofd te zitten.
Neem contact met ze op en bespreek samen waar jouw knelpunten liggen of waar je in je leven steeds tegenaan loopt. Geloof mij ze kunnen je overal mee helpen!
Ook al kun je bepaalde dingen voor jezelf niet goed verwoorden, zij weten/voelen precies wat je bedoeld en wat jij nodig hebt! Echt ongelooflijk. Ik dank ze uit de grond van mijn hart wat ze tot nu toe,in zo’n korte tijd, voor en met mij gedaan hebben.

 

“Voordat ik bij Caroline en Maurice kwam, had ik al veel aan persoonlijke ontwikkeling gedaan. Ik had daarin al enorme stappen gezet, maar toch miste er nog wat. Bij toeval kwam ik op de site van Caroline terecht. Er ging een ‘ja’ aan van binnen en ik schreef me in voor Spirituele Ontwikkeling I.
Ik vond de sessies meteen heel prettig en een verrijking. Wat me ook aan sprak is de nuchterheid van Caroline en Maurice. Je mag gewoon je schoenen aanhouden, koffie drinken, een foute grap maken. Geen zweverij dus.
Alle sessies vond ik erg waardevol en met een goede opbouw door de weken heen. De laatste sessie had de meeste impact. Daarin gaf ik me over aan het leven, aan wie ik ben. Ik ervoer een enorme liefde voor mezelf en voor de mensen om me heen. Het voelt echt als dat ik ben aangekomen op de plek die het leven voor me heeft bedoeld. Hier ben ik. Ik hoef niet meer te zoeken. Dit is het. Wat me rest is gewoon mijn leven te leven.”

 

“Onlangs heb ik bij Caroline en Maurice ‘in contact met je spiritueel begeleiders’ gevolgd. 4 ochtenden in een klein groepje gingen we verbinding maken met onze spiritueel begeleiders (gidsen). Er was diepgang en alle ruimte voor kwetsbaarheid, vragen en delen met de groep wat je ervaarde. Ondanks de focus op een diepere verbinding met ‘boven’ was er voldoende ‘aardsheid’.
Ik heb geen zwaarte ervaren, wat makkelijk zou kunnen in een dergelijke groepssessie. Er was namelijk veel plezier, speelsheid en lichtheid. Daar zorgen Caroline en Maurice wel voor.
Het is eigenlijk iets heel vanzelfsprekends: deze verbinding met onze begeleiders. Het gaat er alleen om jezelf hiervoor te openen. Dat je het vertrouwen voelt dat ze je willen helpen. Je hoeft alleen maar hulp te vragen. Dat vertrouwen is bij mij gegroeid door deze sessies. Zo heb ik bijvoorbeeld gevraagd de afgelopen periode of mijn begeleiders mij wilden helpen om werk te vinden en om nieuwe vriendschappen in mijn leven te brengen. Inmiddels heb ik een baan aangeboden gekregen en zijn er nieuwe mensen in mijn leven gekomen waar ik heel mooi contact mee heb.
Dank Caroline en Maurice voor jullie liefdevolle ‘ZIJN’ en de tools die jullie mij hebben aangereikt meer in verbinding te komen met mijn spiritueel begeleiders. Ik hoef nu minder vanuit eigen wilskracht te doen en kan meer vanuit flow en in vertrouwen leven (mits ik er maar aan denk om deze hulp te vragen”

 

“Ergens in oktober las ik op Facebook een aankondiging van de spirituele ontwikkeling. Wat me vooral trof was de zin: je leert ze te voelen, hulp te vragen en te ontvangen. Nu had, heb ik wel contact met begeleiders, alleen op een andere manier. Iets trok me aan. Ik heb me aangemeld en wachtte het verder af. Het bleek een voltreffer te zijn. En unieke wijze van een combinatie van contact maken met je begeleiders en het weghalen van belemmeringen door te gaan voelen, gaan ervaren. Reeds na een week waren mijn mede- cursisten veranderd en niet zo,n beetje ook. Opener, mooier, meer aanwezig. En ook bij mij was het nodige gebeurd. Op een liefdevolle wijze begeleiden Caroline en Maurice de groep. Ieder op zijn/haar eigen wijze. Zeer bijzonder en uniek is de muziek die gebruikt wordt om je te helpen te voelen, te ervaren.”

 

“Laatst las ik in een tekst van Caroline, dat de vier ochtenden levens veranderend zijn en dat een deelneemster stomverbaasd was. Bij het eerste dacht ik, mag het ook een onsje minder zijn en bij het tweede..stomverbaasd…? naaaa. Nu geef ik toe het voelt inderdaad als levens veranderend en ik ben nagenoeg sprakeloos. Vanmorgen kreeg ik als gevoel van de dag Geluk….hhmmm dacht ik nog Geluk…? later in de badkamer voelde ik me intens gelukkig….een gevoel dat ik zelden heb gehad…..en ja Caroline ….ik was stomverbaasd…..werd er even stil van….Bedankt…jullie, jullie gidsen en de mijne…..Bedankt ook voor de liefdevolle en zorgvuldige aanwezigheid”

 

“Lieve Caroline en Maurice,
Wat heb ik een prachtige reis mogen maken met jullie; een reis naar mijzelf en naar mijn begeleiders. Tot het moment dat ik bij jullie kwam, had ik me nooit bezig gehouden met het al dan niet hebben van begeleiders maar wat ben ik blij en dankbaar dat ik hen heb mogen ontdekken en voelen.
In vier bijzondere sessies hebben jullie mij helemaal naar mijn gevoel terug weten te brengen en ik weet en voel nu dat ik nooit alleen ben. Jullie ondersteuning daarbij is zo warm en liefdevol en op momenten dat ik de weg even kwijt was, wisten jullie mij samen direct weer de juiste weg te wijzen.
Het is nu een week geleden dat Spirituele Ontwikkeling 1 is afgerond met een zeer bijzondere sessie. Het was zo bijzonder om via mijn mede cursiste antwoorden te krijgen van mijn begeleiders; antwoorden die op dat moment in mijzelf niet opkwamen maar waar ik wel het meest aan heb op het ogenblik. Het kristal dat Maurice zo krachtig heeft toegesproken wijkt geen moment van mijn zijde en mede hiermee voel ik mijn begeleiders heel dichtbij. Ook zeer waardevol is de verzekering die Maurice van mijn begeleiders kreeg dat ik me écht geen zorgen hoef te maken. Dat doe ik dan ook niet meer; ik maak me geen zorgen meer dat ik dit geweldige gevoel weer kwijt raak en dat ik weer ‘terug bij af’ zal zijn na een tijdje.
Ik voel me letterlijk veel warmer en breder en neem de ruimte in die voor mij is bestemd. Puur praktisch kwam me dat deze week zeer goed van pas in een twee dagen durende vergadering met een groep Frans- Engels- en Duitstalige collega’s waar ik prima mijn zegje wist te doen en me geen moment verloren voelde. Ik heb heel sterk het gevoel dat dit nog maar het begin is van veel meer moois, deels doordat ik al heb ontdekt dat een goed gevoel een goed gevoel versterkt en deels doordat ik binnenkort vol overgave aan deel 2 mag beginnen.
Heel veel liefs, A.”

 

 Gisterenochtend was een hele mooie afsluiter van vier ochtenden in prachtige verbinding… Verbinding met jullie, alsook de lieve gelijkgestemde mensen die – net zoals ik – op zoek waren naar rust en antwoorden. Ondanks het feit dat ik heel voorzichtig (sceptisch) ben met het vertrouwen van mensen die zeggen ‘open te staan naar boven’, heb ik al een aantal mensen mogen ontmoeten die inderdaad een lijntje blijken te hebben met.. De (laagdrempelige) Satsang avond was voor mij dan ook het begin van een soort van tweede interne revolutie. Maurice voelde feilloos aan waar ik mee ‘worstelde’. Het bijzondere van Maurice is dat hij het voelt, maar vervolgens ‘de boodschap’ ook zodanig kan brengen, dat je je op geen enkel moment ‘aangevallen’, in de hoek gedrukt of extreem geconfronteerd voelt. Het is ‘gewoon’ zo.. Je weet en voelt ‘t op het moment dat hij het zegt met de warmte waarmee hij dat doet. Waar Maurice (soms al lachend; levenskunstenaar) confronteert, is Caroline altijd volledig in liefdevolle rust, en weet door haar woorden en aanrakingen datzelfde terug bij jou te brengen.”

 

“Voor mij heeft Spirituele Ontwikkeling I precies datgene gebracht wat ik wenste.. Opnieuw én beter in contact met mijn intuïtie, innerlijk weten.. mijn hart, dat wat mij nu is gebleken, mijn begeleiders zijn :-).. De nu ‘oproepbare’ rustige gelatenheid (hèt ‘het komt wel goed gevoel’) in combinatie met de wetenschap dat je het allemaal niet alleen hoeft te doen, is de basis van waaruit ik nu de stappen kan/moet zetten om te komen tot een leven zoals het voor mij bedoeld is. Met overgave en dus weer in staat de ‘toevalligheden’ te zien voor wat ze werkelijk zijn en deze te benutten…
Waar een hele bijzondere en lieve (Reiki) vriendin eerder heeft gezorgd dat ik die zó belangrijke richting vond en ‘overeind bleef’ tijdens de meest nare periode uit mijn leven, hebben Caroline – en dan vooral een confronterende Maurice – ervoor gezorgd dat ik eindelijk ‘los kan laten’…
Ik merkte uiteraard wel dat ik mezelf limiteerde en telkens terugzette naar, maar vond maar niet de manier om dat blijvend te doorbreken.
Ik dank jullie vanuit mijn hart!

 

“Afgelopen jaar kwam ik jullie continue tegen op Facebook: spirituele ontwikkeling etc.. Daar de woensdag en de vrijdag juist mijn werkdagen zijn, ben ik “maar” eerst “van gedachten naar gevoel” gaan volgen op de donderdagavond. De ontmoeting voelde goed, maar de eerste keer voelde ik me apart. Ik moest mijn gevoelens delen met anderen, anderen die meer in hun hoofd leefden dan dat ik deed, waardoor ik mij anders voelde. Gelukkig was dit maar van korte duur, want bij de 1e sessie brak ik al, door het horen van de muziek. Het is niet te beschrijven wat deze sessies met je kunnen doen. Ik heb hierna ook de Spirituele ontwikkeling I en II nog gevolgd. En ja echt… ik nam gewoon vrij van mijn werk, want IK vond vanaf toen mezelf ontwikkelen belangrijker dan het werken bij mijn werkgever. Bij een van de laatste sessies voelde ik me niet lekker; het leek net of dat mijn vel van mijn lichaam werd afgetrokken. Het gevoel van pijn was niet fijn, maar o zo bevrijdend om nu mezelf te mogen zijn zonder masker op.
Volgend jaar ga ik III doen en de bedoeling is om regelmatig mensen die op mijn pad komen, ook te laten kennis maken met jullie, want wat jullie samen voor een ander kunnen betekenen is ongelooflijk. Laten we samen een liefdevolle wereld maken!”

 

“Lieve Caroline en Maurice ….. De veranderingen zijn al aan de gang. Een vriendin van mij kwam en zei ‘jij bent veranderd, je bent meer geaard’, yeahhhhh en opeens komt er van alle kanten heel veel liefde naar mij toe. Zelfs een schoonzus die mij negeerde kwam naar me toe op het feestje van mijn jongste broertje. Kleinkinderen die op mijn schoot willen zitten, knuffelen!! Hoe wordt het nog beter dan dit!!! Dankbaar voor alles maar ik weet en voel dat die workshop mij heel veel gegeven heeft!! Dank jullie wel, heel veel liefs, V.”

 

 

Ervaringen van cliënten

Monique:
“Voordat ik bij Caroline kwam zat ik vast in mijn gedachten en emoties. Waardoor dit kwam was me wel duidelijk, ik kon dat prima beredeneren. Alleen lukte het maar niet om er uit te komen. Ik was op zoek naar handvatten die me hielpen. Door de energetische behandelingen ben ik in beweging gekomen. Caroline heeft me een duw in de goede richting gegeven! Het voelt heel goed om zelf weer de regie in handen te nemen en kan nu weer met energie en optimisme verder. Lieve Caroline, dank je wel!”

Monique:
“Voordat ik bij Caroline kwam zat ik vast in mijn gedachten en emoties. Waardoor dit kwam was me wel duidelijk, ik kon dat prima beredeneren. Alleen lukte het maar niet om er uit te komen. Ik was op zoek naar handvatten die me hielpen. Door de energetische behandelingen ben ik in beweging gekomen. Caroline heeft me een duw in de goede richting gegeven! Het voelt heel goed om zelf weer de regie in handen te nemen en kan nu weer met energie en optimisme verder. Lieve Caroline, dank je wel!”

M.- Ondernemer/Interim Professional:
“Voor de eerste sessie met enige scepticisme de praktijk van Caroline binnengelopen, maar Caroline heeft mij meteen weten te raken en ervoor gezorgd dat ik mijn kijk op zaken in mijn voordeel heb kunnen aanpassen. Door haar inzichten heeft Caroline mij geholpen om mijn puzzelstukjes meer en meer op de goede plek te laten vallen. Op een open, warme, doch confronterende maar altijd respectvolle manier is zij een klankbord en helpt zij om vanuit nieuwe invalshoeken tegen zaken aan te kunnen kijken. Ook voor mij gold dat ik te veel met mijn buitenkant en omgeving bezig was en daarmee het belangrijkste verwaarloosde, namelijk mijn eigen binnenkant. De sessies met Caroline hebben mij enorm veel energie gegeven, met een groter maar vooral oprechter aanwezig bewustzijn.”

Wie is Maurice Hirschhaut

Maurice Hirschhaut“Gewoon Maurice” Dat is zijn gevleugelde kreet als je vraagt wie hij is. Waarom? Omdat hij is wie hij is, puur, volledig zichzelf. 100% voelend en levend vanuit zijn hart, gepokt en gemazeld door het leven. Maurice gaat niks of niemand uit de weg, en altijd bereid om jou te helpen op de meest zuivere en integere manier die bestaat. Dit doet hij al zijn leven lang. Maurice ontmoette Caroline op een wonderlijke manier. En dit was het begin van een leven in liefde èn van… lees verder