Dichtbij jezelf blijven


Dichtbij jezelf blijven, hoe doe je dat?

Durf je jezelf te zijn? Kun je dichtbij jezelf blijven? Of houd je je bezig met wat anderen van je vinden? En laat je je gemakkelijk beïnvloeden door hoe anderen zich ten opzichte van jou gedragen?

Dan vind je dichtbij jezelf blijven waarschijnlijk moeilijk. Dichtbij jezelf blijven betekent dat je erkent hoe je jezelf voelt en je daar oké mee bent. Dat kun uiteraard alleen zijn, als je je eigen gevoel ook kent. Als je daarnaa twijfelt zou je daar eens mee kunnen beginnen, het leren kennen van je eigen gevoelsleven.

Ontdek je gevoel

Je zou kunnen beginnen met wat tijd alleen door te brengen zodat je kunt ervaren wat je dan voelt. In gezelschap is onze neiging al snel om je met de ander bezig te houden en jezelf daarin te verliezen. Door met jezelf te zijn, ervaar je eerder wat er in jezelf leeft, zoals gedachten, overtuigingen, emoties, gevoelens, verlangens, etc. Als je daar niet langer tegen vecht, kun je jezelf zijn,

Door alleen te zijn, ontdek je wie je bent, waar je in gelooft, wat je graag doet, je eigen ritme, en wat werkelijk belangrijk voor je is. Maar tijd alleen doorbrengen is voor velen confronterend. Dan zul je ups en downs ervaren en dat is vaak best moeilijk. Toch helpt het als je jezelf aanleert om al deze gevoelens te koesteren en te accepteren. Want daardoor wen je er aan om je aandacht bij jezelf te houden en te voelen wat er in jezelf gebeurt. Bovendien maak je het je dan eigen om jezelf niet meer af te leiden als er gevoelens in je naar boven komen die je voorheen moeilijk vond. Zo leer je de eerste stap die nodig is om dicht bij jezelf te blijven.

Onrust voelen

In de oefening van in contact blijven met jezelf, zal ongetwijfeld de neiging opkomen om van jezelf weg te gaan. Doordat je bijvoorbeeld de onrust in jezelf niet wilt voelen, of je gaat met allerlei gedachten aan de haal waardoor je onrust veroorzaakt. Als je niet wilt voelen wat er in jou aan de hand is, wijs je jezelf in feite af. Deze afwijzing van jezelf is liefdeloos, hard, en daarmee doe je jezelf pijn. Dit is niet anders dan wanneer je pijn voelt als een ander jou niet accepteer en afwijst. Maar nu doe je het zelf.

Doe het anders. Door zacht te zijn voor jezelf. Zo kun je met mededogen naar je onrust kijken of naar wat er dan ook in jou te voelen is. Wanneer je je onrust accepteert, accepteer je jezelf. Inderdaad, keer op keer gaat het over het accepteren van wat in jou te voelen is. Dat je je er niet tegen verzet, maar dat je toestaat wat je ook in jezelf voelt en dit liefdevol te omarmt. Als je alles wat in jezelf gebeurt zonder oordeel tegemoet treedt, het aangaat en toestaat, zul je het verwerken, kunnen loslaten en creëer je ruimte in jezelf. Daardoor verzacht je, heel je, en kom je tot het belangrijke punt dat je van jezelf kunt houden.

Van denken naar voelen

Door in je denken te verdwalen ga je weg van jezelf. Dan ben je immers niet meer (helemaal) aanwezig in je eigen gevoel(swezen) en ook niet meer met je aandacht aanwezig op de plek waar je fysiek feitelijk bent. Op dat moment her beleef je eerdere gebeurtenissen, houd je je bezig met de onbekende toekomst of  met anderen. Je denken is dan een vlucht. Terwijl het voor jouw geluk belangrijk is om niet zo veel te denken maar vooral jezelf te voelen.

Spreekt je dit aan? Neem dan contact met ons op. Wij zijn laagdrempelig en helpen je er graag bij. We doen dit al jaren en kunnen het goed. Gun jezelf ook wat anderen hebben ervaren.

Inspiratie nodig?

Je kunt ons ook volgen op Facebook, want daar schrijven we regelmatig inspirerende stukjes over ons werk.

 

 

Ervaringen van cliënten

Steven:
“1 + 1 > 2. Onlangs een eerste coaching sessie gehad met Caroline en Maurice. Een hele bijzondere ervaring waarin van alles is gaan stromen. Mijn gevoel is volledig ‘open gezet’ en dat voelde waanzinnig, transformerend! Een belangrijke stap voorwaarts voor mij in het vergroten van mijn bewustzijn en te vertrouwen op mijn eigen kracht, kennis en intuïtie. De onconventionele wijze van coaching van Caroline en Maurice is en
orm krachtig. Met ieder een geheel eigen werkwijze vullen ze elkaar geweldig aan. De optelsom van de rustgevende healingswijze van Caroline en de directe, gevoelige en soms overrompelende werkwijze van Maurice is fantastisch. Eén plus één telt op tot veel meer dan twee!”

Marjo:
“Prachtig team zijn jullie! Zo’n feestje om bij jullie te zijn en geholpen te worden.”

Marielle  – secretaresse advocatenkantoor:
“En weer een tevreden klant lieve Caroline! Wat was ik verbaasd, verrast en wat voelde ik mij goed na mijn energetische healingsessie bij jou. Een verbrijzelde schouder, iedere dag pijn en ongemak, jarenlang fysiotherapie en onlangs ook zeer pijnlijke dry needling behandelingen die allemaal niet zo heel veel doen en jij zorgde er met je liefdevolle krachtige healing voor dat de pijn niet zomaar wat minder was, nee deze was gewoon weg. Onbeschrijfelijk mooi…. Heel veel dank!”

Wie is Maurice Hirschhaut

Maurice Hirschhaut“Gewoon Maurice” Dat is zijn gevleugelde kreet als je vraagt wie hij is. Waarom? Omdat hij is wie hij is, puur, volledig zichzelf. 100% voelend en levend vanuit zijn hart, gepokt en gemazeld door het leven. Maurice gaat niks of niemand uit de weg, en altijd bereid om jou te helpen op de meest zuivere en integere manier die bestaat. Dit doet hij al zijn leven lang. Maurice ontmoette Caroline op een wonderlijke manier. En dit was het begin van een leven in liefde èn van… lees verder