Kwade energie

Een tijd terug was er een nare, kwade energie in mij terecht gekomen. Ik was prikkelbaar, zag de alledaagse dingen somberder dan daarvoor en bleef hangen in een negativiteit, die niet bij me paste.

“Schat, je moet iets uit mij halen,” zei ik tegen Maurice. En zo togen wij samen naar de praktijk. Ik ging op de behandeltafel liggen, die we daar voor onze klanten hebben staan. Maurice zette een scherpe muziek op, en het zwarte, het nare in mij werd voor mij duidelijk voelbaar. Voor Maurice was het heftig om te zien, want de tranen vloeiden over mijn wangen en in mijn ogen was angst zichtbaar.

‘Geef het aan mij, geef het aan mijn hand.’ Op straffe toon, duidelijk de leiding nemend, nam Maurice dit kwaad van mij over. En het vloeide uit mij in zijn hand.

Zachte gevoelige mensen zijn vatbaar voor het kwaad

Wat voelde ik mij ongelooflijk opgelucht en bevrijd. Een zware last en vermoeidheid gleed uit me. Een ongelooflijke ervaring om zelf te voelen wat al vele klanten voor mij hadden ervaren. Juist zachte en gevoelige mensen met een open houding zijn vatbaar voor het kwaad of kwade energie. En dit kan je leven, je gemoedstoestand en zelfs je levenszin op ernstig, negatief beïnvloeden.

Zo kwam er een keer een jonge man in onze praktijk, die door een stem in zijn hoofd werd aangespoord om zelfmoord te plegen. Hij voelde zich eigenlijk prima. Dat was het vreemde. Maar het was het kwaad dat sprak in zijn hoofd. Dat zei hem  het stuur van zijn scooter naar links te gooien op het moment dat er een vrachtwagen aankwam. Gelukkig wist hij zijn weg naar ons te vinden. Maurice heeft het kwaad uit hem kunnen halen. Daarna voelde hij zich direct totaal anders.

Hoe merk je een kwade energie op?

Een kwade energie kan zich op verschillende manieren laten voelen. Bijvoorbeeld als je merkt dat je enerzijds zin hebt in het leven, maar een negatieve kracht in jou je de andere kant op duwt. Of als je plotseling bent overvallen door een lamgeslagen gevoel met onduidelijke lichamelijke klachten. Het kan zijn dat je een stem hoort of ingevingen krijgt die je willen aanzetten tot agressieve daden jegens jezelf of anderen. Het geeft je een gevoel dat er iets bij je zit, dat niet van jou is. In al deze gevallen is het goed mogelijk dat je bevangen bent door een kwade energie die je leven verpest.

Als je dit herkent voor je zelf of voor een ander, dan is het zaak dat je hier serieus iets mee doet. Het kwaad kan uit je, mits je dat echt voor 100% wilt. Zoek dan hulp. 

Over de schrijver
Eigenaar Caroline Bun Coaching & Self Academy
Reactie plaatsen