Luister naar je hart!

Luister naar je hart. Het klinkt zo simpel, maar voor de meeste mensen geldt dat dit niet eenvoudig is. Het is moeilijk omdat het denken het voelen in de weg zit. Je hart en je hoofd zijn vaak niet op één lijn. Je hart is consequenter. Je hoofd wikt en weegt en beziet vele kanten. Zo kom je in twijfel. Je echte gevoel, dat wat je voelt in je hart, geeft richting. En je hart is dé plek waar je liefde kunt voelen.

Pijn, verdriet, angst of boosheid

De liefde in je hart wordt soms overstemt door pijn of verdriet. Het kan ook dat je hart wordt afgeschermd door een laag van angst of boosheid. Dan is de liefde in je hart, dat wat je richting geeft voor een gelukkiger leven, niet bereikbaar. Als dat het geval is, neemt je hoofd snel de overhand. Als je vol zit met onverwerkte emoties als pijn, verdriet, angst of boosheid, en je onderdrukt deze zo goed als je kunt, dan voel je je al snel verdwaalt. Je hebt geen duidelijke richting meer en je bent vooral aan het overleven. Je verwijdert meer en meer van jezelf en je focus komt vanzelf op alles buiten je te liggen. Focus naar binnen is immers wat je vermijdt, want daar zitten emoties die je liever niet voelt.

Emoties voelen

Deze ingezette weg vraagt er om, om doorbroken te worden. Als je dat niet doet, verlies je het plezier in je leven en raak je uitgeput. Het is zaak om de focus van buiten naar binnen te keren. En alles wat je binnen in je voelt toe te staan. De focus naar buiten, maakt je iemand die te veel rekening houdt met wat anderen mogelijk van je denken. Je houvast van binnen ben je immers kwijt dus zoek je houvast buiten jezelf. De mening van anderen is dan belangrijk geworden. Je eigen mening en je houvast in je gevoel, ben je kwijt.

De invloed van de mensen om je heen

Zolang je je laat beïnvloeden door omstandigheden en mensen om je heen, ga je weg van het gevoel in je hart. Dit veranderen, stuit vaak op angst. De angst dat je wordt afgewezen. Mensen die van je houden, mensen die het beste met je voor hebben, willen je toch gelukkig zien? En in het begin kan dit verwarrend zijn. Verwarrend omdat je emoties door elkaar liggen en je je eigen gevoel weer moet leren kennen. Het is de weg van al je emoties durven toestaan. En de veranderingen in jou, raken ook de mensen om je heen.

Leven in open-, eerlijk- en echtheid 

Treed alles in jezelf met open blik en houding tegemoet. En neem totdat je weer helemaal schoon bent en jezelf weer helder voelt en naar je hart kunt luisteren, geen drastische beslissingen. Vraag aan de mensen in je omgeving je hierin te ondersteunen en je te tijd te gunnen. Mensen die van je houden, zullen je toewensen dat je naar je hart luistert en naar je gevoel handelt. Wel zullen zelfs je geliefden aan de verandering in jou moeten wennen. Ook zij hebben recht op hun gevoelens. En ja het klopt, dit is niet altijd gemakkelijk. Wel de manier om elkaar beter te leren kennen en een verandering naar volledige open-, eerlijk- en echtheid met de mensen om je heen. En juist open-, eerlijk- en echtheid geeft een verdieping, wat het leven bijzonder maakt. En dan vind je alle antwoorden door te luisteren naar je hart!

Wil je deze weg bewandelen? En zou je hierin ondersteund willen worden? Wij doen dat graag. Lees hier wat anderen hebben ervaren>>

Kijk eens naar ons coachtraject Van Gedachten naar Gevoel of neem contact met ons op.


 

Wat een prachtig E book. Zeer mooi qua inhoud en vormgeving. Bedankt voor het geven van dit geschenk. Zo maar. Hopelijk vindt het zijn weg naar veel mensen.

We hebben een gratis Meditatie met een korte introductie van Caroline beschikbaar voor je, met rustgevende muziek van Maurice. Klik hier als je hier een jaar lang gratis toegang toe wil hebben>>

Over de schrijver
Eigenaar Caroline Bun Coaching & Self Academy
Reactie plaatsen