Leugen of waar?

Met het grootste gemak wordt een leugen verteld. En niet alleen in de politiek. Ook in de alternatieve wereld komt veel onzin voorbij. Jammer, omdat dit verwarrend is en ook niet goed voor de mens. Mensen weten niet meer waar ze aan toe zijn. Ze kijken om zich heen voor waarheidsvinding, maar daar gaan ze het níet vinden. Hoe weet je dan of iets waar of onzin is?
 

Luister naar jezelf

Het gaat het erom of het waar of onzin is voor jou. En om te achterhalen of iets waar is of een leugen, kun je maar bij één iemand te rade gaan. Het gaat erom wat jij zelf ervaart. En ervaren is een kwestie van voelen.  Alles wat jou verteld wordt, maar dat je niet zélf kunt ervaren, mag je onder het kopje ‘onzin’ scharen. Als je iets weet uit eigen ervaring, omdat je het zélf hebt gevoeld, gezien of gehoord (in alle eerlijkheid), dan valt het onder het kopje ‘waar’.
 
O ja, en alles waar je je hoofd over moet breken, kun je ook aan de kant schuiven. Levenswijsheden zijn namelijk simpel. Als iets ingewikkeld wordt, kun je er vanuit gaan dat het niet klopt.  Daar waar je een verward gevoel, geen lekker gevoel bij hebt, is NIET goed. Dat wat WEL goed en helder voelt, is WEL goed.
 
Je pure niet beïnvloede gevoel
Wat je voelt, moet je niet laten beïnvloeden door anderen. Dit is niet altijd even gemakkelijk. Want voor je het weet, gebeurt dit wel door iets dat anderen hebben gezegd of geschreven. Probeer te onderscheiden wat jouw eigen pure, niet beïnvloede gevoel is. 
 
Er wordt veel nagepraat. Dat is merkbaar aan de woorden die worden gebruikt. Het jargon. Als je iemand hoort vertellen over wat hij of zij vindt en je hoort in feite ge-papegaai van wat velen zeggen. Als je iets vaak hoort en velen zeggen hetzelfde dan krijgt het iets vertrouwds en voor je het weet heb je het als je waarheid aangenomen. Het punt is dat niet meer zelf wordt gevoeld, maar dat wat door een ander is voorgespiegeld wordt overgenomen.
 
Zo zie je zelfs dat mensen die graag anders willen zijn, zich gedragen als kuddedieren. De afwijkenden gedragen zich ook als groep hetzelfde.
 
Eerst rust in je hoofd
Ben je verward en kun je niet meer goed bij je eigen gevoel? Dan is het tijd dat je tot rust komt in je hoofd. Als je denken stopt kun je je aandacht naar binnen richten. Op die manier kun je weer voelen wat waar is en wat een leugen is. Wat klopt voor jou en wat niet.
 
Het geeft je richting in je leven en is de opening naar wie jij echt bent en de spiritualiteit die voor jou beschikbaar is. Dat zit in jou, niet ver weg, niet in het universum. In jou kun je de hulp ervaren die voor jou beschikbaar is. Dit omdat jij een gevoelswezen bent. Een gevoelswezen gecreëerd door iets groters. Het heeft je op aarde gezet met toegang tot spirituele hulp.
 
MAAR je kunt dit alleen weten door het zelf te ervaren, het te voelen, niet omdat ik je dit nu vertel :-).

Wil jij je eigen spiritualiteit werkelijk zelf voelen? Klik dan hier!


 

Wat een prachtig E book. Zeer mooi qua inhoud en vormgeving. Bedankt voor het geven van dit geschenk. Zo maar. Hopelijk vindt het zijn weg naar veel mensen.

Over de schrijver
Eigenaar Caroline Bun Coaching & Self Academy
Reactie plaatsen