Wat is de ziel

Wat is de ziel? Het is een mensen-ding om te willen begrijpen hoe de mens in elkaar steekt. Hier wordt al eeuwenlang over gefilosofeerd, onderzoek naar gedaan, over geschreven en gesproken. Ook vandaag de dag worden termen gebezigd als de ziel, je hogere zelf, je geest, je innerlijk weten, je innerlijk kind, enzovoort. Nu ga ik in deze blog mijn visie op de ziel uiteenzetten. Aan jou om dit aan de kant te gooien of om te voelen of dat wat ik schrijf in jou resoneert.

Mijn visie op de ziel

Je bent een mens. En kenmerkend aan jou als mens is dat je een lichaam hebt. Dit lichaam is ontstaan in het lichaam van je moeder en na je geboorte is je lichaam gegroeid naar je lichaam dat je nu hebt. Wie ben je nu eigenlijk? Jij bent een gevoelswezen wat in dit lichaam leeft, dat dit lichaam heeft. En wat is je ziel? Je ziel dat ben jij. Het gevoelswezen en je ziel zijn niet verschillend maar zijn hetzelfde. Jouw gevoel en je ziel zijn één. Dat toont het woord bezieling ook mooi. Wanneer je iets met bezieling doet, doe je iets van binnenuit. Vanuit je binnenste gevoel, dan doe je dat wat wezenlijk voor jou is.

Ik zie wel eens teksten waarin het lijkt dat je ziel en jij twee afgescheiden dingen zijn. Dat jij een ziel hebt die je dingen influistert, een ziel die alwetend is, een ziel die los staat van menselijke trekken en emoties zoals verdriet, boosheid, angst, jalousie, eenzaamheid en behoefte aan warmte, aandacht en liefde. Het wordt dan geschetst dat deze emoties ego stukken zouden zijn en los staan van je ziel. Een merkwaardig idee want jij bent je ziel. Een ziel die op aarde leeft. Een ziel in een mensenlichaam. Een ziel die de kans heeft gekregen om dit leven te leven door de levensplek die je bij je geboorte gegeven is.

De ziel die je bent

En jij, het gevoelswezen, de ziel die je bent, ontvangt continu hulp. Hulp van boven. Spirituele hulp die binnenkomt in je gevoel, maar soms ook in je zicht, in je gehoor of als ingeving. En zo kun jij, de ziel die je bent, je leven samen met je begeleiders van boven leven. Sommigen noemen hen wellicht je hogere zelf, maar je ziel zijn ze zeker niet. Je begeleiders zijn ook zielen. Zielen zonder menselijk lichaam, zielen zonder ego. Hun lichaam en ego hebben ze afgelegd bij hun dood. En zij hebben de kans gegrepen die hen is gegeven om te gaan begeleiden. Het begeleiden van zielen met een mensenlichaam die leven op aarde: mensen.

Wil je zelf het contact beleven met je begeleiders? Lees hier verder>>


 

Wat een prachtig E book. Zeer mooi qua inhoud en vormgeving. Bedankt voor het geven van dit geschenk. Zo maar. Hopelijk vindt het zijn weg naar veel mensen.

Over de schrijver
Eigenaar Caroline Bun Coaching & Self Academy
Reactie plaatsen