Seksueel bevrijd

Wij mensen zijn ontstaan uit seksualiteit. Seksualiteit is alleen daarom al iets natuurlijks. Desalniettemin voelen veel mensen zich hierin geremd. Dit terwijl je lichaam er voor is gemaakt om veel te voelen. En dit voelen kan heerlijk zijn als je je seksueel vrij voelt.

Geblokkeerd
Als je in je gevoel bent geblokkeerd door wat voor reden dan ook, zul je weinig seksueel beleven. Hetzelfde geldt wanneer je in beslag genomen wordt door gedachten die je niet helpen in je seksuele gevoel.

Blokkades kunnen bijvoorbeeld zijn ontstaan door een slecht zelfbeeld of angstige seksuele ervaringen zoals verkrachting, incest of ongewenste dominantie. In geval van een slecht zelfbeeld kan schaamte en onvoldoende zelfacceptatie je belemmeren om vrijuit te kunnen genieten. Blokkades die gelinkt zijn aan angst, verdriet en boosheid kunnen er voor zorgen dat je je gevoel hebt uitgezet maar ook dat je seksuele energie niet meer vrijelijk stroomt.

Schaamte
De schaamte die je wellicht kent, kan je tegenhouden hierin hulp te zoeken. Bovendien zal zowel het gebrek aan vertrouwen dat de belemmering kan verdwijnen als de wens om de nare gebeurtenissen uit je geheugen te wissen, bevrijding in de weg staan. Als dit op jou van toepassing is, lees dit dan goed. Ook jij kunt jezelf bevrijden van je seksuele remming. Wat daar voor nodig is, is dat je niet langer weg wilt van de emoties uit het verleden die nog in je huizen. Door de emoties wel te voelen, haal je de gebeurtenis niet terug. Die is gelukkig achter de rug, die heb je overleefd. Als je jouw emoties van toen doorvoelt, raak je ze alsnog kwijt. Soms is het nodig om de gevoelens eerst los te maken. Dat hoeft niet door terug te gaan naar de herinnering van toen. Als die oude emoties maar weer in beweging komen, kun je ze voelen en daardoor verwerken. Het is even doorzetten, maar eenmaal verwerkt, zul je je krachtiger en vrijer voelen dan ooit.

Seksuele bevrijding
En dan is er ook nog de situatie dat je zo’n denker bent geworden, dat je denken je gevoel ‘on hold’ heeft gezet. Dan is genieten van seks moeizaam tot onmogelijk. Je kunt meer vanuit je gevoel gaan leven, door je aandacht op je lichaam te richten en daar je aandacht te houden. Maar dat zal voor een verfent denker niet een, twee, drie lukken. Op langere termijn is leven vanuit je gevoel zeker een route die je gelukkiger zal maken. Op korte termijn kun je ‘je denken’ op een andere manier aanwenden, door te fantaseren. Door je gedachten te verzetten naar voor jou fijne en seksueel opwindende gedachten. Dan zul je je gevoel in je lichaam aanzetten en kun je al snel meer en meer genieten. Is het nog moeilijk om zelf te fantaseren, laat je helpen door voor jou opwindende foto’s of filmmateriaal. Je lichaam kan dit zetje nodig hebben om tot seksuele bevrijding te komen.


Wil jij met je emoties en gevoel aan de slag? Begin dan alvast met het downloaden van ons Gratis e-boek ‘Voelen de weg naar geluk’ . Een boekje vol waardevolle tips.


Wat een prachtig E book. Zeer mooi qua inhoud en vormgeving. Bedankt voor het geven van dit geschenk. Zo maar. Hopelijk vindt het zijn weg naar veel mensen.


Seks is ontspannend en samen de manier om dicht tot elkaar te komen. Wees open en eerlijk naar jezelf over wat je verlangens zijn. Daarmee stel je je gevoel open. En door dat te doen, doe je recht aan het wezen dat je bent: een gevoelswezen. En de volgende stap is open een eerlijk zijn naar je partner. Geen taboes, maar juist alles bespreekbaar maken. Dat is spannend en seksueel bevrijdend.

We hebben ook een gratis Meditatie met een korte introductie van Caroline beschikbaar voor je, met rustgevende muziek van Maurice. Klik hier als je hier een jaar lang gratis toegang toe wil hebben>>


Over de schrijver
Eigenaar Caroline Bun Coaching & Self Academy
Reactie plaatsen